Eldrivna bilar och smart laddning

Har du valt att investera i en elbil? Då har du gjort ett mycket bra val för både miljö och plånbok. För att du ska kunna ladda din bil på ett smart sätt är det rekommenderat att du installerar en privat laddbox i ditt garage eller på din husvägg.

Att ladda i publika laddstationer är fullt möjligt, men du har inte samma flexibilitet eller möjlighet att styra över elpriserna. Med en Easee laddbox kan du däremot ladda bilen när du själv känner, t.ex. när elpriserna är som lägst eller under natten för att vara redo på morgonen. Laddboxen kan installeras på antingen laddstolpe eller husvägg och passar alla bilar med typ 2-uttag.

Grön teknik-bidrag

När du köper en laddbox och installation från ett och samma företag kan du använda dig av Grön teknik-bidraget. Bidraget fungerar på ungefär samma sätt som ROT- och RUT-avdrag, men riktar sig alltså till elbilsägare med laddboxar.

Med hjälp av bidraget slipper du de höga kostnader en installation kan medföra, men kan fortfarande ladda bilen på ett tryggt sätt. Att använda det vanliga vägguttaget är möjligt, men sällan en god idé. Risken är stor att jordfelsbrytare inte finns tillgängliga eller att det blir överbelastning på ledningarna.

Smart teknik