Hur mycket kostar en elektriker i timmen?

Många vet att en elektriker inte är billig, men hur mycket kostar en elektriker i timmen egentligen? Det får du svar på här nedan. Dock kan det vara bra att känna till varför du trots allt ska betala en elektriker att göra jobbet utan att tveka på saken. Även det får du svar på här nedan.

Så mycket kostar en elektriker

Precis som inom alla andra yrken, varierar priserna mellan olika utövare när det kommer till elektriker. Men som kund vill man ju gärna veta: Hur mycket kostar en elektriker i timmen?

Även om det kostar en del att anlita en elektriker, bör man alltid göra det för att säkerställa att elen hanterats korrekt. Annars riskerar man i värsta fall att förlora allt man har, inklusive sitt eget och andras liv. Vid brand orsakad av en felinstallerad el täcker inte hemförsäkringen upp för det.

Som kund gör du alltid rätt i att hämta offerter från olika elektriker så att du kan jämföra priset mellan dem för just ditt behov. Priset du får betala i slutändan grundar sig nämligen på fler faktorer än enbart den enskilde elektrikerns timpris. Om du exempelvis bor långt ifrån företaget kan elektrikern ta ut en extra avgift för kostnaden att åka till dig. I en del fall kan olika elektriker uppskatta tiden olika gällande hur lång tid det tar att utföra ett och samma arbete, vilket så klart också påverkar prisbilden. Dock kan man generellt sett säga att en elektriker kostar mellan 450 kronor och tusenlappen i timmen – efter rotavdraget. Om du inte vill eller kan använda dig av rotavdraget, får du alltså lägga på ytterligare några hundralappar. Värt att veta är, att eftersom det är ett timpris, så kommer elektrikern ta betalt för två timmar, även om det bara tog 70 minuter att utföra arbetet.

Hållbar el