Driv ett framgångsrikt elektronikföretag

Nu går Sverige in i en lågkonjunktur, men det innebär inte att det finns brist på bra affärsidéer. När människor får mindre i plånboken är de mer benägna att köpa begagnad elektronik eller lämna in sina befintliga datorer, mobiler och andra elektroniska produkter på lagning. Här har du en gyllene möjlighet att starta och driva ett framgångsrikt elektronikföretag.

Som företagare kan du ofta behöva hjälp med att driva in fakturor. Hos Intrum får du hjälp med kravhantering och inkasso. Du får möjlighet till skräddarsydd delgivningshantering av auktoriserade delgivningsmän, och kan även köpa in reskontrahantering och en automatiserad fakturahantering. Med hjälp av alla tjänster från Intrum kan du lägga mer tid på din kärnverksamhet. Att inte få betalt på dina fakturor i tid kan leda till mindre likviditet i företaget, därför är det klokt att vända sig till företag som Intrum som hjälper dig med kravhanteringen.

Bra läge för att starta hållbart elektronikföretag

Med lägre priser och miljöpåverkan är det allt mer lockande för svenskarna att köpa en begagnad mobil eller dator i stället för en ny. Under de senaste åren har många nya svenska företag blivit framgångsrika med sin affärsidé där de reparerar och rekonditionerar begagnad teknik. Marknaden växer starkt och därmed också branschen. Samhället har dessutom som mål att skapa en ökad cirkularitet, där produkter återvinns istället för att slängas. Det innebär att det sällan har varit ett så bra läge som nu för att starta ett elektronikföretag med fokus på återvinning av begagnad elektronik.

Regler kring fakturering

Som ny företagare finns det många regler du behöver hålla reda på kring bokföring, bokslut och fakturering. En faktura måste innehålla specifik information, där du skriver ut vilket datum fakturan har färdigställts, fakturanummer och din och köparens adress. Transaktionens omfattning och art behöver också vara med, pris och vilken momssats som tillämpats. Det är viktigt att ditt momsregistreringsnummer finns med på fakturan, samt vilket det totala momsbeloppet blir.

Köp in externa tjänster

För att kunna fokusera på din kärnverksamhet kan det vara klokt att köpa in externa tjänster, till exempel vad gäller inkasso. Hos Intrum kan du få en enkel inkassotjänst som är lämplig för dig med bara några enstaka ärenden varje månad eller år. Du behöver inte skriva upp dig på något abonnemang eller någon särskild bindningstid. Om du förväntar dig fler inkassoärenden kan du välja en större tjänst, där du också kan få rapporter och specialhantering på fordringar. Om ditt företag säljer produkter till utlandet finns även tjänster för inkasso utomlands, då Intrum har kontor i hela Europa och ombud i övriga delar av världen.

Förutom kravhantering och inkasso kan du behöva hjälp med fakturering och reskontrahantering. En fullservicetjänst från Intrum ger dem möjlighet att lägga sitt fulla fokus på dina fakturor, där hela processen tas om hand. På så vis slipper du att själv hålla koll på alla fakturaregler, och kan fokusera på att uppnå dina mål i företaget.